ВИДЕО: Община Русе извозва безплатно строителни отпадъци, някои контейнери са вече пълни

By 05 Април 2024

Само за два дни от началото на кампанията на Община Русе за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата, контейнерите в някои райони вече се напълниха.

Подмяната и транспортирането им се извършва от Общинско предприятие "Паркстрой", като събраните строителни отпадъци се предават за последващо третиране.

В различни райони на Русе са разположени 12 контейнера за строителни отпадъци, като целта е да се обхване целия град според потреблението и нуждите на гражданите, обясниха от Дирекция "Екология и зелена градска среда" в Общината.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От началото на кампанията на Община Русе са минали само два дни, но на някои места вече се налага контейнерите, като този в жилищен комплекс "Цветница", да бъдат сменени, тъй като са пълни със строителни отпадъци.

От Общината призовават гражданите да не изхвърлят в контейнерите битови отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма и растителни отпадъци. Освен това строителните материали не трябва да съдържат азбест, живак или други опасни вещества.

Междувременно продължава и друга кампания на местната администрация - за извозване на ненужни вещи от домакинствата по време на пролетното почистване. Те могат да бъдат изхвърлени до контейнерите за битови отпадъци и ще бъдат извозвани по график в квартала, в който се провежда кампанията.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.