fbpx

Община Русе разположи контейнери и тоалетни заради ТИР-овете по бул. "България"

By 18 Август 2022 Прочетена 765 пъти 0
Целта е да се предотврати нерегламентираното замърсяване от преминаващите по булеварда превозни средства Целта е да се предотврати нерегламентираното замърсяване от преминаващите по булеварда превозни средства снимка: Община Русе

24 тоалетни и контейнери за отпадъци общо разположи Община Русе по бул. "България" в участъка от магазин "Метро" до Индустриална зона "Тегра".

Целта е да се предотврати нерегламентираното замърсяване от преминаващите по булеварда превозни средства.

По трасето се извършва и почистване от служителите на фирма "Нелсен", отговаряща за сметосъбирането и обществената хигиена, като до момента опашките от тирове не позволяваха това.

След въведените по настояване на кмета на Община Русе Пенчо Милков мерки за спиране на тежкотоварните камиони в други области на България, южно от Русе, все още движението към ГКПП "Дунав мост" е натоварено. Новите съоръжения ще помогнат за опазването на чистотата в района и ще бъдат в полза на стотиците шофьори, които се движат по трасето.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Припомняме, че през юли Общинският съвет в Русе одобри предложението на Община Русе за изграждане на буферен паркинг за 700 камиона чрез учредяване на отстъпено право на строеж. Теренът, който ще бъде използван, е общински с площ 160 дка. В конкурса частните фирми, имащи интерес, ще се състезават на база времето за изграждането му, като максималният срок е 9 месеца.

Друг критерий за оценката им ще бъде първоначалната цена на отстъпеното право на строеж, както и годишните вноски към общинския бюджет, които трябва да са в размер на минимум 600 хил. лв.

С това решение искаме не само да разрешим проблема с тировете, но и да създадем възможност на русенци да печелят от кръстопътното си местоположение.

каза кметът Пенчо Милков

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 18 Август 2022 12:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net