Окръжният съд остави в ареста единия подсъдим за убийството на русенски златар

Днес Русенският окръжен съд гледа молба за промяна на мярка за неотклонение по делото за убийството на бижутера Явор Николов.

Единият от подсъдимите Пламен Миланов е поискал мярката му задържане под стража да бъде заменена с по-лека като домашен арест, парична гаранция или подписка. Молбата е била подадена на 7 април.

В мотивите се посочва, че подсъдимият по никакъв начин не е попречил на провеждането на досъдебното производство и на съдебното следствие. Изтъкнати са и нови обстоятелства – раждането на детето му и отнемане на апартамента му, заради необслужван ипотечен кредит.

Освен това Пламен Миланов веднъж е бил задържан и освободен по време на досъдебното разследване, а след това се е явил сам при повторното му повикване в полицията.

Според прокуратурата молбата на подсъдимия е неоснователна и не следва да бъде уважена. Мотивите са, че подсъдимият може да се укрие или да извърши ново престъпление, както и че няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за неотклонение в по-лека.

Съдът уважи мнеието на държавното обвинение и се произнесе с определение, с което остави в ареста Пламен Миланов.

Беше насрочена и дата за следващо заседание по делото, на което ще присъства и другият подсъдим – Николай Ламбаджиев. То ще се проведе на 16 май. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.