ВИДЕО: Операта в Русе заостря вниманието към проблемите в сградата си с балетна постановка

By 03 Юни 2024

С балетната постановка "Пожар" Държавна опера Русе насочва вниманието на институциите към необходимостта от довършване на ремонта на сцената 4 години след пожара в културната институция.

Спектакълът ще се състои на 7 юни от 19:00 часа в залата на операта.

В момента има обявен конкурс за обществена поръчка за продължаване на ремонтите на сцената и на някои помещения, като това включва и закупуване на оборудване, обясни директорът на операта Пламен Бейков.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Необходими са около 3 милиона лева за възстановителните дейности и също толкова за модерна техника, така че общата сума е около 6 милиона лева, каза още Бейков.

Към момента покривът на операта е възстановен след пожара преди 4 години, и е завършило укрепването на сградата със средства от държавата.

Балетът "Пожар" е премиера на сцената на русенската опера след пожара през 2020 година. Постановката е директна провокация както към публиката на Русе, така и към всички институции и организации, от които пряко или косвено зависи възможно най-скорошното възстановяване на сцената.

Именно затова и тази продукция ще бъде представена на сцената на Русенската опера, въпреки че тя е все още напълно непригодна за спектакли. Либретото и хореографията е на Наталия Осипова с музиката на Дмитрий Шостакович от неговите симфонии и балети.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Понеделник, 03 Юни 2024 17:52