Оправдаха окончателно лекаря от Ново село по контраделото, заведено от Венци Чикагото

By 26 Май 2023 Прочетена 1202 пъти 0
Оправдаха окончателно лекаря от Ново село по контраделото, заведено от Венци Чикагото Оправдаха окончателно лекаря от Ново село по контраделото, заведено от Венци Чикагото КИС 13

Присъдата на Районен съд – Русе, с която общопрактикуващият лекар в с. Ново село Ивайло Иванов е признат за невинен да е причинил лека телесна повреда на Венцислав Ангелов, бе потвърдена от въззивната инстанция и влезе в законна сила.

54-годишният Венцислав Ангелов е подал частна тъжба в Районен съд – Русе, в която твърдял, че на 17 януари 2022 година му били нанесени удари от доктора в кабинета му в русенското село. Поискал е Иванов да бъде осъден за нанесените кръвонасядане, оток и охлузване на лицето, охлузване на главата, счупване на режещия ръб на коронката на втори горен десен зъб. Оценил е тези неимуществени вреди на 15 000 лв.

С присъда от 15 декември миналата година Районен съд – Русе е признал лекаря за невинен по така повдигнатото с тъжбата обвинение и е отхвърлил предявения от частния тъжител граждански иск. До същите правни изводи е достигнала и втората инстанция.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според тричленния съдебен състав, Районен съд – Русе правилно е преценил, че инициатор на конфликта е Венцислав Ангелов и подсъдимият е действал при неизбежна отбрана. С действията си тъжителят е предизвикал лекаря - държейки се агресивно, снимайки го против волята му, отказвайки да напусне кабинета и нападайки го.

Съдът счита още, че действително подсъдимият е ударил Венцислав Ангелов, но това той е сторил, за да се защити, като при последвалото падане и разменени удари, и на двамата са били причинени леки телесни повреди. Предвид цялостното агресивно поведение на тъжителя, съпроводено с обиди и закани с убийство, Ивайло Иванов е имал пълното основание да предполага, че нападението ще продължи, което негово очакване се е и оправдало.

Лекарят е бил неочаквано съборен на земята от Ангелов и е действал в рамките на необходимите предели, като е избрал напълно адекватна с конкретната обстановка форма на защита на своята телесна неприкосновеност и дори е получил повече и относително по-тежки увреждания от тъжителя.

С оглед изцяло потвърдената и вече влязла в сила присъда на Районен съд – Русе, Венцислав Ангелов следва да заплати на подсъдимия разноските по делата в общ размер 3400 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Май 2023 14:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net