Организаторите на референдума в Русе пуснаха жалба срещу ГРАО

By 05 Март 2019 Прочетена 1648 пъти 0
Според тях, от ГРАО са допуснали грешка, като са предоставили общия брой на избирателите в общината Според тях, от ГРАО са допуснали грешка, като са предоставили общия брой на избирателите в общината снимка: КИС 13

Жалба срещу териториалното звено на службата за гражданска регистрация подадоха от инициативния комитет за референдума за чиста околна среда в Русе.

Според Бойко Никифоров, от ГРАО са допуснали грешка, като са предоставили общия брой на избирателите в общината, а не само тези, които имат право да гласуват на местни избори.

От Инициативния комитет смятат, че основно поради тази причина, броят на събраните подписи се оказва недостатъчен за задължително провеждане на референдум. Така от подадения списък, ако се извадят лицата с настоящ адрес в чужбина, би се получило число, което е много близо до необходмите по закон 14 500, смята Бойко Никифоров. Освен това според него по закон имат срок от един месец, за да коригират открити при проверката на ГРАО нередности с част от подписите.

Броят на подписите може допълнително да падне и ако се вземе предвид и естествения отрицателен прираст на населението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Март 2019 17:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net