От 20 на 3 години смъкнаха присъдата на обвиняемия за убийството на Алекс от Бяла

By 14 Юни 2019
Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред върховната инстанция Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред върховната инстанция снимка: КИС 13

Намалиха от 20 на 3 години присъдата на Валентин Маринов обвиняем за смъртта на Алекс от Бяла.

Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред върховната инстанция.

По време на заседанието в Апелативния съд вещото лице е било разпитано още веднъж по възложената му допълнителна съдебно-медицинска експертиза. Според нея смъртта на Алекс не е причинена от самия удар, нанесен от Валентин, а от падането на Алекс на земята.

Според адвоката на Валентин Маринов - Венцислав Великов най-вероятно това е довело до намаляването на присъдата от 20 на 3 години.

Съдът обаче е оставил непроменен размера на обезщетението за роднините – в размер на 200 000 лева. Венцислав Великов заяви пред камерата на телевизия КИС 13, че ще се консултира с клиента си дали да не бъде обжалвано и то.

Ако има протест от страната на прокуратурата и обжалване на новата присъда, делото ще отиде във Върховния касационен съд. В случай че наказанието от 3 години бъде потвърдено, Валентин Маринов може да бъде освободен предсрочно и да изтърпи условно оставащата му една година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 14 Юни 2019 15:05