Отвориха пробива "Кауфланд"

By 17 Декември 2015 Прочетена 3209 пъти 0

Пробивът под ЖП линията в квартал Родина в Русе бе отворен за движение. Строително-ремонтните дейности бяха част от мащабния проект за "Интегрирана система за градски транспорт на Русе".

Идеята за новоизградената връзка между квартала и централната градска част е от години. През 2009 пробивът бе определен от русенци като един от инфраструктурните приоритети. За да се случи обаче трябваше да се изчака 5 години, за да започне строителството. Практическата реализация стана възможна благодарение на 30-милионния проект за интегрираната система за градски транспорт. Първата копка за изграждане на пътната връзка бе на 25 септември миналата година. Тя трябваше да бъде завършена до октомври тази година, но постепенно пускането на трафика се отложи за декември.

По проекта бе изграден подлез за обществен градски транспорт, автомобили и велосипеди и нова улица между квартал "Родина" и центъра.

Междувременно днес по обяд все още продължаваше ремонтът на контактната мрежа в района на кръговото кръстовище, което бе пуснато ден по-рано. Тролейбусите от градския транспорт минават през кръговото със спуснати токоприемници, наричани още тиранти. Въпреки, че водачите трябва да слязат, за да вдигнат тролейбусните прътове и да ги закачат за контактната мрежа, това не забавя градския транспорт, който се движи по разписание.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net