fbpx

Пенчо Милков беше гост-лектор на Академия за младежки лидери

By 17 Октомври 2020 Прочетена 1186 пъти 0
Пенчо Милков беше гост-лектор на Академия за младежки лидери Пенчо Милков беше гост-лектор на Академия за младежки лидери снимка: Община Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков беше гост-лектор на ежегодната Академия за младежки лидери. Тя се провежда по програма за младежки дейности на Община Русе от 16 до 18 октомври в село Нисово и организирана от Младежкия парламент към Общинския младежки дом в Русе. Тема на провелата се дискусия беше “Местна власт и местно самоуправление”.

Среща си с ученици и студенти Пенчо Милков започна с представяне на кратък видеоклип. В него техни връстници отговарят на въпроса защо няма да продължат образованието си в Русе и споделят впечатленията си, че градът не им предлага достойна реализация.

Обичта към родния град е и отговорност. Вярвам, че хората трябва да остават тук дори когато е тежко, а не само когато създаваш добри условия за тях. Също като предците ни, връщали се от гурбет, за да защитават на фронта страната ни.

заяви кметът Пенчо Милков.


Той подчерта, че човек трябва да възпитава в себе си чувство за обществена ангажираност, както и че желанието за непрекъснато личностно развитие не е егоизъм и има смисъл ако личните им качества помагат за развитието на цялото общество.

Грешката на моето поколение бе, че си тръгнахме. Но аз вярвам в младите хора, защото вие сте по-добри, по-обичащи и по-адаптивни от нас.

заключи Милков.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 17 Октомври 2020 15:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.