Положителни данни в Русенско: Повече оздравели от COVID-19, в сравнение с новозаразените /ВИДЕО/

By 25 Ноември 2020 Прочетена 2609 пъти 0

196 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 178 са поставени под домашна изолация, а останалите 18 се намират на болнично лечение.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 151. От останалите 45 случая 20 са в община Бяла, 8 в Две могили и 7 в Иваново. Четирима заразени има и в Борово, трима в Сливо поле, двама във Ветово и един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4322-ма души, а активните случаи са 2125. По последни данни към момента общо 463 души се намират на лечение в болниците от региона.


Същевременно през вчерашния ден е отбелязан и положителен рекорд. Само за 24 часа са оздравели 208 души, което подобрява предходния рекорд от 142-ма души, който беше поставен на 17-и ноември. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2071.

За съжаление вчера още четирима мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 126, от които 68 мъже и 58 жени на възраст между 27 и 91 години.


Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва от вчера шестото си място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, а след Русенско са областите Габрово, Благоевград и Шумен. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Кърджали – 18.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 25 Ноември 2020 16:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net