Посланикът на Индия в България посети Русе /ВИДЕО/

By 28 Февруари 2020 Прочетена 1158 пъти 0

В Русе обсъдиха възможностите за развитие на бизнеса между Индия и България на регионално ниво.

Приоритетните области са информационните технологии, промишлеността, търговията, услугите и селското стопанство

Целта на срещата бе да събере на едно място представители на регионалния бизнес, които да се запознаят отблизо с възможностите за икономическо развитие и успешни бизнес инвестиции в дългосрочен план между България и Индия.

Двустранните търговски отношения между Индия и България се развиват във възходяща линия като от 2000 година насам стокообменът между двете държави се е утроил. През 2019 той беше в размер на около 340 милиона долара. Има обаче голям потенциал за развитие и затова сме тук в Русе, на тази конференция, за да запознаем всички заинтересовани страни в региона с възможностите на индийската икономика.

заяви посланикът на Индия в България Пуджа Капур


Основните приоритети в развитието на търговско-икономическите отношения между България и Индия са в областта на информационните и комуникационни технологии, промишлеността, търговията, услугите, и селското стопанство.

Има много неща, които внасяме от България, например в областта на отбраната като оръжия и боеприпаси. Също така селскостопански продукти като тютюн, слъчногледово олио, фураж, зърнени култури и други, но има и интерес към области за развитие като високите технологии, фармацевтиката, медицината, биотехнологиите, производството на части за автомобили и химическата промишленост. Ние искаме да се фокусираме и върху услугите, тъй като те са преобладаващият сектор както в България, така и в Индия.

допълни още дипломатът

Около 600 студенти от Индия се обучават в български университети, сред които и Русенския университет. Сред най-предпочитани са медицинските специалности.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 28 Февруари 2020 17:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net