Посланикът на Корея в България посети Русе

By 19 Юли 2017 Прочетена 1653 пъти 0
Днес Н. Пр. Шин се срещна с областният управител на област Русе Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев Днес Н. Пр. Шин се срещна с областният управител на област Русе Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев Областна администрация - Русе

Посланикът на Корея в България Н.Пр. Шин е на посещение в Русе.

Днес той се срещна с областният управител на област Русе Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев.

Дипломатът изразил искрената си удовлетвореност, че е има възможност да опознае отблизо Русе и региона, който е известен с богатото си историческо и културно наследство, като изрази и интерес към логистичните възможности на Русе.

От Областна администрация за пореден път подчертаха важното географско положение на региона, добре развитата сухопътна и железопътна инфраструктура, както и близостта до румънската столица Букурещ.

На срещата е било направено предложение към корейската страна за иницииране на среща между Н.Пр. Шин и академичното ръководство на Русенския университет, на която посланикът да представи модела на икономическо развитие на страната си. За осъществяването й отговорност пое областният управител Галин Григоров.

От своя страна посланикът на Корея в България предложи да бъде споделен опита на Република Корея в разработването и успешното внедряване на иновации, така че да се подпомогне социално-икономическото развитие както на региона, така и на страната.

На срещата е било обсъдена и възможността за сътрудничество между област Русе и регион от Южна Корея.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net