fbpx

Правилникът на Общинския съвет в Русе предизвика полемика: ГЕРБ и СДС напуснаха залата /ВИДЕО/

By 19 Ноември 2020 Прочетена 977 пъти 0

Опит за саботаж е напускането на част от общинските съветници на днешното заседание на местния парламент в Русе.

Така председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев определи поведението на ГЕРБ и СДС на брифинг след края на сесията, която днес телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. Това е втори опит да се провали заседание на общинския съвет през тази година.


Напускането на двете групи се случи по време на дебата за точката, свързана с промяна в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Острата реакция бе предизвикана от реда за прекратяване на дебатите. Предложението, което вполседствие бе прието, е това да може да става след петото изказване.
 

След напускането на двете групи, общински съветници изразиха мнение, че всъщност няма ограниченаване на правото на изказване. Общинският съветник и ректор на РУ "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев посочи, че въпросът се преувеличава. Досега действащите правила са позволявали прекратяването на дебатите да стане по всяко време, дори след само едно изказване, подчерта още проф. Белоев.


От своя страна, на извънреден брифинг след края на сесията, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев определи поведението на напусналите общиснки съветници като опит за саботаж.

Той припомни случаи, в които след първо изказване дебатите са били прекратявани. Според него, с въвеждането на новите правила това няма да бъде възможно, защото никой не би искал свободата на словото да бъде ограничена.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 19 Ноември 2020 20:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.