Правителството отпусна 1 млн. лв. на РУ за Учебно-изследователския комплекс /ВИДЕО/

By 04 Март 2021 Прочетена 1947 пъти 0

Правителството отпусна 1 милион лева на Русенският университет за изграждане на учебно-изследователски комплекс.

Това е третият транш от държавата, който висшето училище в Русе получава за проекта. Дейностите в центъра ще бъдат обвързани с концепцията на университета за дигитализация на образованието.

Към настоящия момент са завършили всички процедури за изграждане на комплекса. Приключило е проектирането и се разчиства теренът от старите необитаеми сгради.

Предстои до края на месеца, след получаване на строително разрешение, да бъде направена първа копка. Приети са решения за новите 7 изследователски лаборатории, които ще бъдат изградени. Те ще бъдат многопрофилни и всяка една включва учени и специалисти от различни професионални области.


С това ще се създаде възможност заедно с бизнеса да бъдат разработвани и внедрявани нови идеи и технологии. Очаква се до края на годината сградата да бъде завършена.

Учебно-изследователският комплекс ще се намира между Втори корпус на университета и Средно училище по Европейски езици "Св. Константин - Кирил Философ". Във второ тяло към комплекса ще се базира Учебен корпус на Факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Март 2021 15:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net