Правят нов опит за отдаване на концесия на плувния комплекс в Русе

By 15 Февруари 2016

Нов опит за предоставяне на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” ще направи Община Русе. Припомняме, че през септември 2015 процедурата се провали и бе прекратена, тъй като нямаше допуснат участник.

По време на обсъжданията на същото предложение през януари тази година стана ясно, че предварителните условия за изграждане на басейните не отговарят на изискванията за практикуване на водна топка. В следствие на това предложението за концесия бе оттеглено от местната администрация, а пректът е бил преработен, за да могат да се включат и специфичните за спорта особености към изискванията за басейните.

Срокът за въвеждане в експлоатация на плувния комплекс не може да бъде по-дълъг от 3 години от влизане в сила на концесионния договор. При предсрочно прекратяване, виновната страна ще дължи неустойка в размер на 500 000 лв. Според предложението на администрацията, инвестиционната програма необходима за въвеждане на обновения обект в експлоатация се очаква да бъде в размер на над 4 млн. лв. Минимум 20 хиляди лева пък ще взема общината всяка година.

Договорът за концесия ще бъде с продължителност 30 години.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.