Предлагат Община Русе да дари средства за храма "Св. Петка" /ВИДЕО/

By 05 Март 2020 Прочетена 1122 пъти 0

Общината да дари близо 2000 лева за подпомагане на основния ремонт и реставрацията на храм "Света Петка", предлага кметът на Русе Пенчо Милков.

Средствата ще се използват за покриване разходите за процедиране на комплексния проект за инвестиционната инициатива, която включва и изграждане на Посетителски център с параклис.

В Община Русе е получено писмо от Русенския митрополит Наум, с което се иска църквата "Света Петка" да бъде освободена от заплащане на местни такси, дължими при процедиране на комплексния проект, които възлизат общо на около 1960 лева, тъй като сумата е непосилна за църковната каса на храма. Законът обаче не позволява да бъдат освобождавани от заплащането на местни такси конкретни лица, се посочва в докладната. Допустимо е Общинският съвет да освободи отделни категории лица изцяло или частично от заплащане на отделни видове такси.


Според кмета Пенчо Милков, реставрацията и основният ремонт на църковния храм е дело, което следва да бъде подпомогнато от Община Русе. Затова предлага на общинските съветници да вземат решение сумата да бъде дарена на църквата "Света Петка", които да бъдат използвани за покриване разходите за процедиране на комплексния проект за инвестиционна инициатива "Основен ремонт и реставрация и изграждане на посетителски център с параклис".

Предстои предложето да се разгледа на заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет през следващата седмица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 05 Март 2020 15:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net