Представят монография за вестника на Русенския университет

By 06 Март 2019 Прочетена 1508 пъти 0
Книгата представлява единствено по рода си задълбочено изследване на университетския вестник Книгата представлява единствено по рода си задълбочено изследване на университетския вестник снимка: КИС 13

В Русенския университет представят монографията "Студентска искра. 60 години приемственост".

Книгата представлява единствено по рода си задълбочено изследване на университетския вестник от неговото създаване до днес. Идеята за нея се появява още преди година с представянето на изложбата за 60-годишнината на вестника.

От началото на създаването си вестникът е имал 11 главни редактори. От 1958 година досега никога не е променял името си и не е прекъсвал връзката с читателите си, което говори за изключителната приемственост между поколенията. Във вестника има постоянното надграждане на визията и рубриките, забелязва дългогодишният главен редактор Живодар Душков.

Като един от рецензентите на книгата заместник-ректорът на Русенския университет проф. д-р Юлияна Попова споделя, че в монографията се откроява приносът на всички хора, които безвъзмездно са допринесли за развитието на вестника.

От екипа на вестника вече имат идея за нова рубрика, която скоро ще зарадва читателите.

Като признание за това задълбочено изследване, резултат от което е монографията, от университета по библиотекознание и информационни технологии в София са изявили желание там да се изучава създаването на университетски вестник по начина, по който това е станало в Русенския университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Март 2019 17:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net