Прекратиха поръчката за пропадащия блок "Русия" в Русе

By 03 Януари 2019 Прочетена 3192 пъти 0
Причината за това решение е, че предложението на единствения кандидат не е съобразено с изискванията Причината за това решение е, че предложението на единствения кандидат не е съобразено с изискванията снимка: КИС 13

Прекратена е обществената поръчка за изготвянето на проект за укрепване на наклонения блок "Русия" в Русе.

Средствата от 108 хиляди лева бяха отпуснати от Министерството на регионалното развитие през септември миналата година. Парите са за проучване и изготвяне на инвестиционен проект за конструктивно укрепване на блока и земната основа под него.

Припомняме, че 12-етажната сграда започва да пропада след голямото земетресение във Вранча. През 90-те години се получава и деформация, която се оказва резултат от слягане на терена под източната част на блока поради намокряне на земната основа.

Оттогава блокът се накланя на една страна, като в момента вертикалното отклонение е вече между 80 сантиметра и 1 метър. От Общината обявиха поръчка за изготвяне на проект за укрепване. Тя е обаче е прекратена, тъй като единственият кандидат е представил оферта, която не отговаряла на изискванията за организация на работа и качествено изпълнение.

Живущите в блока са притеснени от това забавяне, тъй като имаше ангажимент на общинско и държавно ниво, процедурите да се случат възможно най-бързо. От управителя на етажната собственост разбрахме, че от Общината са ги уверили, че отново ще бъде обявена обществена поръчка за изготвяне на проект за укрепване на блока.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Януари 2019 17:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net