ВИДЕО: Проблеми с преминаването на ТИР-ове през Дунав мост от румънската страна

By 12 Юли 2024

Без сериозни затруднения се осъществява движението по Дунав мост при Русе въпреки започналия основен ремонт на съоръжението.

Леките автомобили преминават средно за 4-5 минути, като само в пиковите часове се налага да изчакват до 30-40 минути. Движението се регулира с адаптивна светофарна уредба и работата ѝ е синхронизирана между граничните власти на България и Румъния. 

Заради ремонта в участък от около 200 метра, движението се извършва в лентата за изход към Румъния, като превозните средства се пропускат поетапно в едната и другата посока.

РЕКЛАМА


И докато леките автомобили преминават без особено забавяне, с изключение на пиковите часове, то на камионите, които влизат в България понякога се налага да чакат по 4-5, а дори и 6 часа, за да минат границата, въпреки че и в Румъния се работи на пълен капацитет.
 

По данни от Агенция "Митници" за денонощие до 08:00 часа тази сутрин, през Дунав мост са минали около 2200 камиона в двете посоки, а само на изход от България са преминали и над 3400 леки автомобила.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.