ВИДЕО: "Продължаваме промяната" обжалва решението за Летище Русе

By 14 Февруари 2023 Прочетена 1092 пъти 1 comment

Обжалват решението на Общинския съвет в Русе, с което бе учредено безвъзмездно право на ползване на летището за 10 години.

Според жалбоподателите, то е непрозрачно, не по правилата и не в интерес на русенци, заяви за Новините на телевизия КИС 13 Рена Стефанова, която бе народен представител от "Продължаваме промяната" в предходните два парламента.

Сред мотивите за жалбата се посочва, че такова право на ползване трябва да бъде учредено по друг ред, предвиден от Закона. Освен това, според жалбоподателите, е допуснато нарушение по процедурата за вземане на решение.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Припомняме, че Общинският съвет в Русе учреди право на ползване на летището за 10 години на дружество, което се ангажира да възобнови дейността му. Съгласно условие в договора, в рамките на 24 месеца инвеститорите трябва да извършат необходимите текущи ремонти и да изработят документите, нужни за ползването му като гражданско летище.

В случай, че условието не бъде изпълнено, Общината може да прекрати договора без предизвестие и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални блага, направени от инвеститорите, остават собственост на Общината.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Февруари 2023 18:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net