Проф. Белоев: Амбициите ни са през следващите години да засилим влиянието на Русенския университет

By 27 Ноември 2019 Прочетена 1484 пъти 0
Това заяви за Новините на КИС 13 ректорът, който вчера бе избран да ръководи университета за нов 4-годишен мандат Това заяви за Новините на КИС 13 ректорът, който вчера бе избран да ръководи университета за нов 4-годишен мандат снимка: КИС 13

Амбициите на Русенския университет са през следващите години да засили влиянието си не само в България, но и в трансграничния и Дунавския регион.

Това заяви за Новините на телевизия КИС 13 ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, който вчера бе избран да ръководи университета за нов 4-годишен мандат.

Той изрази увереност, че заедно с целия колектив ще успеят да направят така, че Русенският университет да бъде еталон не само в страната, но и в чужбина.

Високо качество на учебния процес, работа с бизнеса и институциите, успешна реализация на студентите по специалността и научно-изследователска работа с публикации в световните бази данни са сред основните задачи, по които ще продължи да работи новото академично ръководство на висшето училище в Русе, след проведените вчера избори за ректор и председател на Общото събрание.


Припомняме, че в стратегията за развитието на Русенския университет се предвижда и изграждането на научно-изследователски комплекс през следващата година. Реализацията на този проект, с целия научно-изследователски процес на едно място, ще даде възможност за по-добра работа по проекти.

Друго, по което университетът работи с Министерството на образованието и науката, на външните работи и Президентството, е преобразуването на държавното висше училище в молдовския град Тараклия във филиал на Русенския университет.

Предстои съставът на новото ректорско ръководство на Русенския университет да стане ясен през януари следващата година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2019 20:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net