Прокуратурата и полицията отново влязоха в офиса на "Приста ойл" в Русе /ВИДЕО/

By 24 Юни 2020 Прочетена 1370 пъти 0

Отново претърсват офиса на "Приста ойл" на улица "Борисова" в Русе.

Този път е във връзка с разследването на Пламен Бобоков по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

В административната сграда на компанията за производство на масла са влезли представители на прокуратурата и полицията. Проверката е започнала около 11:00 часа.

В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, ползвани от търговски дружества, се извършват претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към изготвената компютърно-техническа експертиза на ползван от Пламен Бобоков мобилен телефон.

РЕКЛАМА:


След разрешение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура оповести допълнителна информация, съдържаща се в експертизата. Анализът на кореспонденцията сочи, че Пламен Бобоков имал договор за консултантски услуги за 5000 лева с брата на Пламен Узунов. Освен това, двамата многократно обменяли информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз – Алжир и Нигерия.

В тази връзка от Специализираната прокуратура ще изискат официална информация от Министерството на външните работи и от Президентството. Анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава.


Това е втората специализирана акция в сградата, като най-вероятно този път претърсването е свързано с разследването на Пламен Бобоков за търговия с влияние, в която беше намесено и името на русенския прокурор Николай Николов.

Припомняме, че в края на май бяха извършени претърсвания в административния офис на компанията и жилище на Атанас и Пламен Бобокови в Русе, по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, свързано с организирана престъпна група за внос на опасни отпадъци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Юни 2020 15:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net