Прокуратурата в Русе провежда разследване за пожара в апартамента, в който загина дете

By 31 Март 2023 Прочетена 1032 пъти 0
Прокуратурата в Русе провежда разследване за пожара в апартамента, в който загина дете Прокуратурата в Русе провежда разследване за пожара в апартамента, в който загина дете снимка: КИС 13

Окръжна прокуратура - Русе провежда разследване за палеж на апартамент в кв. "Чародейка", при който е загинало 3-годишно дете - престъпление по чл. 330, ал.3 от НК.

Сигналът за произшествието е получен в полицията на 29.03.2023 г. На мястото на произшествието е извършен оглед от разследващ полицай. Иззети са веществени доказателства.

Назначена е пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за възникване на пожара. Към  момента на инцидента детето е било оставено само в жилището.

По-късно същия ден е установена и майката на детето - Р. И. - на 35 години от гр. Русе.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Полицейските служители са открили хероин в нея и е образувано още едно досъдебно производство – за държане на високорискови наркотични вещества, под надзора на Районна прокуратура - Русе.

По време на разследването за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е извършила престъпление по чл. 182 от Наказателния кодекс, като е оставила малолетното дете без надзор и достатъчно грижи и с това е създала опасността за живота му.

Назначена е и съдебномедицинска експертиза за установяване на причината за настъпване на смъртта.

За палежа се предвижда наказание от 5 до 15 години, а за оставянето на детето без надзор лишаване от свобода до 3 години и обществено порицание.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net