Прокуратурата започва разследване на пожара в русенската опера /ВИДЕО/

By 07 Юли 2020 Прочетена 1877 пъти 0

Районната прокуратура в Русе образува досъдебно производство за пожара в операта.

В хода на разследването е направен оглед на местопроизшествието, като предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи, за установяване на причините за пожара.

РЕКЛАМА:


Съхранени са всички костюми и инструменти след вчерашния пожар в сградата на Русенската опера, при който изгоря част от покрива. Това каза в Русе министърът на културата Боил Банов, който пристигна на място, за да се запознае с обстановката след пожара. По неговите думи, щетите е можело да бъдат много по-сериозни ако не е била бързата и адекватна намеса на екипите на пожарната.

Сградата е застрахована, като тепърва ще се прави оценка на щетите. Ще има и следствие за изясняване на причините за възникване на пожара. Ремонтът ще започне максимално бързо, заяви още Боил Банов, но ще трябва да се изчакат всички процедури.


Директорът на операта смята, че не е изключено, пожарът да е възникнал в резултат на късо съединение. Той бе категоричен още, че п
ожарът няма да се отрази по никакъв начин на предстоящите изяви на операта, които се предвижда да бъдат на открито.

Тъй като ремонтът на покрива най-вероятно няма да е приключил до есента, ще се търсят варианти за изнасяне на представления в Доходното здание и зала "Филхармония".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Юли 2020 16:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net