Пътят Русе-Бяла продължава да е един от най-опасните в страната

By 14 Октомври 2015 Прочетена 2288 пъти 0

Пътят Русе-Бяла продължава да е един от най-опасните в страната. Това показват данните от националната статистика на пътна полиция.

Три от 9-те най-рискови участъка в България са на скоростния път Русе - прохода "Маказа", сочи анализът. Първият опасен участък е именно между Русе и Бяла. На разстояние от 50 км. има 7 места с концентрация на пътнотранспортни произшествия с много убити и ранени. Всички те са следят за скорост.

Припомняме, че само за първите 6 месеца тази година между Русе и Бяла са станали 117 катастрофи с 6-ма загинали и 37 ранени. Повечето катастрофи са станали при ясно време и суха пътна настилка, като по вина на водачите са 95% от инцидентите. Според статистиката на първо място сред причините е движението с несъобразена скорост. Вследствие на шофиране след употреба на алкохол има 4 загинали и 14 ранени.

От данните на МВР става ясно също, че ситуацията на национално ниво е по-драматична от миналата година по всички показатели. От началото на годината досега при близо 5700 тежки катастрофи са загинали 546 души, а ранените са над 7000.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net