ВИДЕО: Ректорът на Русенския университет оглави Обществения съвет за развитие на висшето образование

By 23 Май 2022 Прочетена 1005 пъти 0

Ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев оглави Обществения съвет за развитие на висшето образование.

Новата структура ще подготвя периодични аналитични доклади към отчетите на Министерството на образованието и науката по изпълнение на Стратегията, ще организира широки обществени обсъждания по актуални въпроси и ще предлага решения при формулиране на държавните приоритети в областта на висшето образование.

Съветът ще помага за реализацията на основите цели в Стратегията за развитие на висшето образование до 2030 година. Сред тях са осъвременяване на съществуващите и създаване на нови учебни програми, въвеждане на съвременни форми на обучение, включване в международни образователни и научни мрежи, стимулиране на младите преподаватели.

РЕКЛАМА


Общественият съвет ще работи също за активизиране на научната дейност във висшите училища и изграждане на ефективна връзка образование-наука-бизнес. 
По този начин ще се създават кадри, които ще бъдат полезни не само за себе си, но и за обществото като цяло, заяви още академик Белоев.

В състава на новата структура са включени представители на Съвета на ректорите, БАН, Селскостопанска академия, Студентските съвети, Сдружението на общините, както и на работодателски и синдикални организации.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 23 Май 2022 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net