РИОСВ - Русе установи ново нарушение в "Монтюпе"

By 09 Ноември 2016 Прочетена 1691 пъти 0

Екоинспекцията в Русе е установила ново нарушение в "Монтюпе".

Това станало при извънредна проверка в завода. Инспекцията е била извършена по повод постъпила жалба на гражданин за усетена миризма на изгорял бакелит в района на квартал „Възраждане“.

Дежурният екип на РИОСВ е направил обход от района на сигнала до производствената площадка на предприятието. При оглед на цеховете е било констатирано, че два капака от комбинираната противопожарна и вентилационна система на производствено хале 3 са били отворени.

За потвърждаване на съмненията, екипът е извършил незабавна проверка в завода, съвместно с представители на дружеството. На покривното пространство на халето е било установено, че два от  противопожарните люкове са напълно отворени.

Според експертите от РИОСВ това се явявало неорганизиран източник на емисии от работното помещение. Останалите странични клапи са били затворени и нитовани съгласно наложената от екоинспекцията принудителна административна мярка през септември.

На място е бил съставен констативен протокол. Дадени са предписания за незабавно затваряне на капаците и запечатването им в срок до седмица.

От РИОСВ отказаха коментар преди съответните административно-наказателни и принудителни мерки да бъдат изпълнени. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net