ВИДЕО: Русе ще бъде домакин на форум за пътна безопасност и транспортна свързаност ВОДЕЩА НОВИНА

By 18 Октомври 2024

Русе е домакин на форум за пътна безопасност и транспортна свързаност.

Събитието ще се проведе на 23 октомври от 11:00 часа в зала "Европа" в Доходното здание. Основната цел на форума е да представи политиките и мерките, насочени към преодоляване на регионалните дисбаланси чрез приоритетно изграждане на безопасна транспортна инфраструктура.

Форумът ще предложи платформа за обмен на идеи и стратегии между експерти и представители на местната власт, с цел създаване на по-безопасна и свързана транспортна среда в региона. От страна на Община Русе ще бъдат представени планираните мерки за осигуряване индивидуален подход за ефективно развитие на свързаността на град Русе и принадлежащата му транспортна инфраструктура през следващата година. Акцент ще бъде решаването на проблема с булевард "България".

РЕКЛАМА


Според инж. Методи Стелиянов, който е консултант в Института за пътна безопасност, на България е необходим нов модел на система за пътна безопасност, който не е фокусиран върху жертвите, а върху намаляване на травматизма. Това изисква щадяща среда, което обуславя оправянето на инфраструктурата, категоричен е специалистът.

На форума по пътна безопасност, инж. Стелиянов ще представи 5-степенна система на управление за решаване на проблемите.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.