ВИДЕО: Русе понесе на ръце 60-метрово знаме на България по случай 24 май

By 24 Май 2024

Днес честваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В Русе стотици ученици се включиха в шествие по случай празника. На централния площад пред Общината имаше богата културно-музикална програма.

Начело на празничното шествие, което потегли от Средно училище "Христо Ботев" бяха младите гвардейци. Заедно с барабанчиците от училището по изкуствата предвождаха шествието, което понесе 80-метров български трибагреник.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Ученици, преподаватели и представители на местната власт и институции преминаха по улица "Александровска" и заедно с другия лъч предвождан от духовия оркестър и мажоретния състав към Младежкия дом се насочиха към площада пред Общината, където прозвуча химна на българската просвета "Върви, народе възродени".

Приветствие за празника отправи кметът на Русе Пенчо Милков. Своите послания към учениците отправи и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Областният управител Драгомир Драганов също поздрави учителите за усилията, които полагат всеки ден за образованието и възпитанието на децата.

На централния площад бе подготвена богата празнична програма. В празничния концерт участваха възпитаници на Общинския детски център за култура и изкуство и Младежкия дом в Русе.

Вижте атмосфера от празника в Русе във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 24 Май 2024 16:03