Русенци излязоха на протестно шествие

By 27 Септември 2017 Прочетена 1445 пъти 0

Заради продължащото замърсяване на въздуха в града русенци отново излязоха на протест.

Те се събраха на площада пред градските хали, за да изразят недоволството си от неспособността на институциите да се справят с проблема.

Стана ясно, че вече е внесена петицията до президента Румен Радев с искане за съдействие за решаване на проблема със замърсяването на въздуха в Русе. В резултат на това е получен и отговор - президентът е изпратил писмено искане за отговор от Министерството на околната среда и водите какви конкретни мерки са предприети за решаването на казуса "Русе".

Утре се навършват 30 години от първия протест на русенци срещу обгазяването на града от химическия завод в Гюргево. Някои от присъстващите изразиха своето недоумение относно отношението на гражданите към проблема. Те изтъкнаха факта, че по времето на комунистическия режим хората са имали смелостта да излязат на улицата, а сега, в демократично време, не е така.

От градските хали около 200 човека тръгнаха на шествие по централната улица "Александровска" със скандиране за спиране на замърсяването на въздуха. Русенци бяха категорични, че ако институциите не дадат гаранции, че ще се вземат реални мерки и проблемът с въздуха ще бъде решен, протестите ще продължат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net