ВИДЕО: Русенец едва спаси кучето си заради хвърлена отрова в Парка на младежта

By 01 Юни 2021 Прочетена 2275 пъти 1 comment

Мъж едва спаси кучето си от примамка с отрова в Парка на младежта в Русе.

Ивайло Иванов призовава хората да следят какво правят домашните им любимци докато ги разхождат, за да не погълнат нещо, което може да им навреди.

Случката е отпреди повече от 2 седмици в района зад училище "Братя Миладинови" и за която телевизия КИС 13 вече сигнализира.

От групата във фейсбук, където Ивайло пуснал снимката на отровата не само, че веднага почистили района зад училището, но и дни наред патрулирали като зоополицаи, за да видят дали няма поставена отрова и на други места.


Ветеринарни лекари съветват, когато се забележи отрова веднага да се сигнализира на телефон 112, тъй като има непосредствена опасност за живота и здравето не само на животните, но и на хората.

Въпреки че се очаква повече от зоополицията, тя е с ограничени функции и не отговаря на всички сигнали свързани с домашни или безстопанствени животни.

От Сдружение "Германо-българска помощ за животните" два пъти в годината организират благотворителен базар за набиране на средства за дейността на кастрационния център за бездомни кучета и котки, който се издържа изцяло от дарения.

Вижте повече подробности по случая във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 01 Юни 2021 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net