Сигнал до КИС 13: Хвърлят отрова за животни в парка на младежта в Русе

By 15 Май 2021 Прочетена 2230 пъти 0
Сигнал до КИС 13: Хвърлят отрова за животни в парка на младежта в Русе Сигнал до КИС 13: Хвърлят отрова за животни в парка на младежта в Русе снимка: Фейсбук

Неизвестен засега гражданин хвърля няколко дни подред отрова за гризачи и прясно месо в парка на младежта в Русе.

За това сигнализираха зрители на телевизия КИС 13 този следобед, уточнявайки, че става въпрос за района зад училище "Братя Миладинови".

От снимки в социалните мрежи се вижда, че в тревна площ непосредствено до велоалеята, са изсипани гранули със син цвят, а около тях е разсипано и прясно месо, което да примамва животните към отровата. 

Потърпевш от недобросъвестните действия казва във фейсбук, че неговият домашен любимец е погълнал част от отровата, но след навременна помощ от ветеринарен лекар всичко се е развило благополучно.


Своеобразни граждански отряди вече дни следят района за друга отрова, и при установена такава, я чистят, за да предпазят животните, които заедно със стопаните си се разхождат в парка в топлите дни.

Хората, подали към нас сигнала, апелират всеки стопанин на животно да бъде бдителен за отрова, когато разхожда любимеца си в парка на младежта. Надяват се също комптентените органи да се самосезират и да започне проверка по случая, която да установи извършителя на деянието.

Телевизия КИС 13 ще продължи да следи случая.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 15 Май 2021 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net