Русенският университет получи две награди за принос в развитието на електрическата мобилност в България

By 28 Март 2018 Прочетена 1466 пъти 0
Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление "Електрическа мобилност" професионалисти Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление "Електрическа мобилност" професионалисти Русенски университе "Ангел Кънчев"

За седма поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ връчи Годишните награди "Кубратов меч" – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 година, като два от призовете идват в Русе.

Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление "Електрическа мобилност" професионалисти.

Русенският университет е отличен за приноса си в сферата на електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове на преподаватели и специалисти по електромобили в областта на висшето образование. Наградени в тази категория също са Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" и Европейския политехнически институт – Перник.

Преподавателят в Русенския университет – проф. Росен Иванов получи приз за научния си принос към електрическата мобилност и за международното признание на постиженията му от Руската и Украинската транспортни академии.

Голямата награда "Кубратов меч" за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства и развойна дейност в тази област, беше връчена на "Елпром ЕМЗ" - гр. Шабла, с управител Димитър Арнаудов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net