Русенският университет и Английската гимназия ще си сътрудничат /ВИДЕО/

By 30 Октомври 2020 Прочетена 1393 пъти 0

Споразумение за сътрудничество подписаха Русенският университет и Английската гимназия.

Съвместната учебна и методологична дейност цели получаване на висококачествени знания и умения в областта на информационните технологии, STEM направлението и предприемачеството. Така гимназията става едно от четирите училища в България и първото в Русе, с подписан договор за сътрудничество с висше учебно заведение.

От септември обучението по по-голямата част от модулите от предметите "Информационни технологии" и "Предприемачество" за 61 единадесетокласници се провежда от университетски преподаватели, като се използва академичната материално-техническа база на Русенския университет.


Партньорството между двете образователни институции има за цел създаване на нови модели за организация и провеждане на учебния процес.

Очаква се съвместната работа с университетските преподаватели да повиши както компетентностите на учениците, така и квалификацията на учителите, осигурявайки по-богати възможности за досег с модерен образователен инструментариум и експертиза в областта на технологиите и бизнеса.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 30 Октомври 2020 16:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net