Русенският университет подписа меморандум с още две висши училища /ВИДЕО/

By 17 Юни 2020 Прочетена 1601 пъти 0

Русенският университет подписа меморандум за сътрудничество с Икономическия университет във Варна и Шуменския университет.

Тристранният меморандум цели да се отговори на най-актуалните изисквания, произтичащи от Стратегията за развитие на висшето образование в България до 2030 година.

Меморандумът за сътрудничество беше подписан между ректорите чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев - ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев"; проф. Евгени Станимиров - ректор на Икономическия университет – Варна; проф. Георги Колев - ректор на Шуменския университет.

РЕКЛАМА:


В меморандума ректорите на трите висши училища заявяват готовността си за обединени усилия в няколко насоки, ръководени от постигнатите до този момент положителни резултати от дългогодишното си сътрудничество. Едно от тях касае научните изследвания и иновациите.

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев заяви за Новините на телевизия КИС 13, че висшето училище в Русе възнамерява да сключи подобни договори и с други висши училища в Северна българия. По този начин ще се постигане синергичен ефект в полза на регионите, които обслужват, за съдействие за техния икономически и социален просперитет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net