ВИДЕО: С демонстрация на техника в Русе отбелязаха 145 години от създаването на МВР

By 04 Юли 2024

С демонстрация на техника и оборудване, в Русе отбелязаха 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

То е едно от първите ведомства, които започват да функционират само година след Освобождението на България от османско владичество и възстановяването на българската държавност.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Площадът пред сградата на Общината в Русе се изпълни с деца, които искаха отблизо да се запознаят с техниката и оборудването, които се използват в ежедневната работа на служителите от различните структури на МВР. Най-голям интерес предизвикаха полицейските коли и мотоциклети, както и автомобилите на пожарната, които предложиха вълнуващо изживяване на всички желаещи да се издигнат с вишката над площада и да видят Русе от птичи поглед.

Не липсваше и интерес към оборудването, използвано от сектор "Специални тактически действия" – шлемове, палки, бронежилетки, щитове и друга техника, с която полицаите си служат за противодействие на престъпността. Можеха да се видят и термовизионните камери на Гранична полиция, както и методите за работа на Криминалистичната лаборатория.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.