Събарят и сгради на бившата гребна база в Русе?

By 01 Декември 2017 Прочетена 1488 пъти 0

Предлагат да бъде съборена изоставената сграда и склада до нея на бившата Гребната база в Русе.

Докладната записка ще бъде обсъдена на предстоящото на 14 декември редовно заседание на Общинския съвет. В мотивите за предложението за събаряне на двете сгради се посочва, че повече от 7 години те не се ползват по предназначение и не се поддържат. Често в тях се настаняват бездомни хора, които палят огньове, за да се стоплят. Има случаи и на възникнали пожари.

Заради зачестили сигнали, свързани с нерегламентирано проникване в двете сгради, самонастаняване на бездомни лица, както и деца, играещи на покривите, е назначена специална комисия да направи оглед и установи състоянието на сградите, построени през 1977 година. Заключението е, че общото техническо състояние на сградите е незадоволително и че не съответстват на нормативните изисквания от Закона за устройство на територията за носимоспособност, безопасност при пожар, хигиена, опазване на живота на хората и безопасна експлоатация.

Въпреки лошото техническо състояние на сградите, те не се водят самосрутващи се. Комисията обаче е приела, че не следва да им бъде извършен основен ремонт, тъй като не са елемент на подробния устройствен план от април 2015. Според вносителя извършването на рехабилитация на сградите би било нецелесъобразено, тъй като ориентировъчната стойност за основен ремонт е над 1 500 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net