fbpx

Събраха над 40 тона отпадъци при акция на жители на русенското село Николово

By 29 Ноември 2020 Прочетена 1093 пъти 0
Събраха над 40 тона отпадъци при акция на жители на русенското село Николово Събраха над 40 тона отпадъци при акция на жители на русенското село Николово снимка: Община Русе

"Да изчистим дробовете на региона" е каузата, която събра за трети път жители на русенското село Николово.

За няколко часа в акцията бяха събрани над 40 тона отпадъци -  строителни материали и боклуци от бита, изхвърлени в гората и близо до пътната мрежа в селото. Идеята на кмета Златан Ванев и жители на Николово е да направят известния лесопарк "Липник" още по-привлекателно място за отдих и разходки.

В подкрепа на каузата кметът на Община Русе Пенчо Милков осигури специализирана техника от Общинското предприятие "Комунални дейности" за товаренето и извозването на отпадъците.


Двамата кметове готвят по-високи санкции на нарушителите, за да бъдат спрени незаконните прояви. Това ще стане чрез поставяне на система за видеонаблюдение и осветителни тела край най-замърсените места в района.

Според организатора на инициативата Иванка Георгиева хората няма да се откажат, докато не изчистят цялата територия на с. Николово.

Акцията е и апел към всички за повече отговорност в опазването на околната среда.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 29 Ноември 2020 15:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.