Сериозен ръст на заразените с COVID-19 в дом "Възраждане" в Русе /ОБНОВЕНА/

By 24 Юли 2020 Прочетена 2025 пъти 0
3 са новите случаи на COVID-19 в дома за възрастни хора в Русе 3 са новите случаи на COVID-19 в дома за възрастни хора в Русе снимка: КИС 13

15 нови случая на COVID-19 установиха в област Русе за последното денонощие.

По данни на Регионалната здравна инспекция, от новозаразените, трима са от дом за възрастни хора "Възраждане", където вече има 8 случая на коронавирус. Става дума за една медицинска сестра на 61-годишна възраст и двама обитатели на 80 и 88 години. Медицинската сестра е без сериозни оплаквания и за момента е поставена под домашна изолация, а двамата мъже са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев" в стабилно състояние.

РЕКЛАМА:


Днес обаче още петима обитатели на дома за възрастни хора са установени с положителни PCR тестове за коронавирус. Те също са настанени в Университетска болница "Канев". Така общият брой на заразените в социалната институция стана 16 , от които 4 души персонал – един шофьор, две санитарки и една медицинска сестра, както и 12 потребители.

Всички обитатели на дома са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", шофьорът на линейката е в Специализираната белодробна болница "Д-р Димитър Граматиков", а двете санитарки и медицинската сестра са под домашна карантина.


5 от жените са от Русе, а другите 2 – от Борово.

Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 128 души, като от тях активни са 78. Към момента 45 са на домашно лечение, а останалите 33 са хоспитализирани. През последното денонощие са оздравели шестима души, с което броят на излекуваните в областта стана 50.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Юли 2020 17:52
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net