ВИДЕО: Синдикати искат въвеждане на оценка за дисциплина в училище

By 31 Януари 2023 Прочетена 750 пъти 0

Въвеждане на оценка за дисциплина както и облекчена процедура за налагане на санкции на ученици и родители, предлагат от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

На подобно мнение са и техните колеги от Синдиката на българските учители. И двете структури са категорични, че трябва да има и промени в начина на финансиране на училищата, за да се реши трайно проблемът.

Евентуалното въвеждане на оценка за дисциплина, както и санкции за ученици и родители, би имало възпитателен ефект, смятат от Синдиката на българските учители в Русе.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


За да се случат промените в образованието, е необходима политическа воля, смята Пламен Атанасов, който е областен координатор на Синдиката за Русе.

До необходимостта от връщане на оценката за дисциплина в училище и санкции за родители и ученици е довел моделът на финансиране - парите следват ученика, смята синдикалистът.

Според Атанасов, въпросът с промяна на модела на финансиране, трябва много добре да се прецизира, за да не предизвика сътресения в системата на образованието.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net