След празниците започват да раздават хранителните помощи за социално слаби

By 23 Декември 2015 Прочетена 1592 пъти 0

От 6 януари в Русе стартира кампанията по раздаване на храни за социално слаби от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Първият пакет ще съдържа брашно, спагети, компот, леща и конфитюр. Българския червен кръст ще раздаде само продуктите, за които има сключени договори.

Предстои да бъдат закупени локум и нектар. Класираните фирми за олио и захар все още не са се явили за подписване на договор, но срокът им изтича на 25 декември. Върховният административен съд трябва да се произнесе по обжалваните 12 поръчки. Забавянето на раздаването на хранителните продукти е заради обжалваните 14 обществени поръчки за доставка.

21 вида храни ще има в 38-килограмовия пакет. Освен традиционните варива, олио, брашно и захар, е предвидено да се раздават месни и зеленчукови консерви. В Русе индивидуални пакети хранителни продукти имат право да получат хората, подпомагани с целеви помощи за отопление през предходния сезон. В списъците на Социално подпомагане фигурират 2523 имена. Право на хранителна помощ имат и лица исемейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, които пък са били подпомогнати седнократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net