fbpx

ВИДЕО: След втора сесия Общински съвет - Русе даде "зелена светлина" за плувния комплекс

By 19 Април 2022 Прочетена 859 пъти 0

Одобриха проекта за изграждане на плувен комплекс в парка на младежта в Русе.

Това стана днес по време на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Плувният комплекс ще се реализира с поемане на дългосрочен кредит от 12 милиона лева чрез Регионалния фонд за градско развитие.

Припомняме, че точките свързани с проекта за плувния комплекс бяха оттеглени на предходното заседание на Общинския съвет, за да се внесе пълна яснота по темата.

Днес кметът Пенчо Милков отговори на тези общински съветници, които все още смятат, че изграждането на съоръжението е авантюра.

РЕКЛАМА


Проектът ще се реализира с поемането на дългосрочен дълг чрез Регионален фонд за градско развитие на стойност до 12 милиона лева, а Общината ще участва със собствен ресурс от малко над 2 милиона лева.

Новият комплекс ще се използва целогодишно и ще разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 метра и детски басейн. Приходи ще се генерират още от планираната фитнес зала, зала за конференции, спа център и заведение за хранене.

Двата големи басейна в комплекса ще отговарят на изискванията за републикански състезания по плуване и международни турнири по водна топка, като капацитетът е достатъчен, за да се ползва свободно и от гражданите.

В перспектива от Общината планират след завършване на обекта плуването да се включи и в учебната програма на всички русенски ученици.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net