Спират тока на бившето АОНСУ в Русе

Причината за крайната мярка са натрупани задължения от над 30 хиляди лева Причината за крайната мярка са натрупани задължения от над 30 хиляди лева снимка: КИС 13

Спират тока на блока на бившето АОНСУ в Русе.

От енергото са информирали, че това ще стане на 31 януари. Причината за крайната мярка са натрупани задължения от над 30 хиляди лева.

Според домоуправителя проблемът идвал от това, че се плащало по партида, която е на фирма и се получавали големи разминавания след отчитането на индивидуалните електромери. По този начин се натрупала сума от над 30 хиляди лева.

Хората от блока не могат да си представят какво ще правят като им спрат тока посред зима. От близо 200 жилища, в момента са обитаеми малко над половината.

Домоуправителят е поискал задълженията да се разсрочат, но от енергото им обяснили, че не може, тъй като не са титуляри по партидата.

Някои от собствениците смятат, че сумата се е натрупала от стари задължения на наематели, които правели големи сметки и след това си тръгвали без да платят.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Януари 2019 19:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.