Украинец почина след бой на ТИР-паркинг в Русе

By 06 Март 2023 Прочетена 26933 пъти 0
Украинец почина след бой на ТИР-паркинг в Русе Украинец почина след бой на ТИР-паркинг в Русе снимка: КИС 13

Полицията разследва смъртта на украински водач на товарен автомобил, настъпила след свада между двама шофьори на ТИР-паркинг в Русе.

За случая съобщава Областната дирекция.

Вчера около 13 часа е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние, намиращ се на ТИР-паркинг на адрес на бул. България в Русе.

Веднага на място са изпратени полицейски патрули, а впоследствие криминалисти, експерти и други служители на ОДМВР-Русе.

На паркинга е установен трупа на 58-годишен мъж, водач на товарен автомобил. В района е задържан и друг мъж на 28 години, също водач на товарен автомобил.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че двамата шофьори са украинци и се запознали около 2 часа по-рано.

Те си закупили алкохол от близък магазин и седнали да пият в района на паркинга, където между двамата възникнал скандал. По данни на 28-годишния, другият шофьор започнал скандала, като впоследствие извадил нож и щанга, с които му посегнал.

Той от своя страна му отвърнал като го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и починал. По-младият обяснил пред полицаите, че след като опонентът му е паднал се е опитал да му помогне и е потърсил помощ. 

На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР в присъствие на съдебен лекар.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. 28-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по досъдебното производство продължава.

ОБНОВЕНА на 10 март: Съдът в Русе остави за постоянно в ареста извършителя на убийството. Повече може да прочетете ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(4 votes)
Последно променена в Петък, 10 Март 2023 14:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net