Съдът задържа под стража мъжа, убил украинец на ТИР-паркинг в Русе

By 10 Март 2023 Прочетена 1108 пъти 0
Съдът задържа под стража мъжа убил украинец на ТИР-паркинг в Русе Съдът задържа под стража мъжа убил украинец на ТИР-паркинг в Русе снимка: КИС 13

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на украинския водач на ТИР, привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на сънародника си.

Случаят е от 5 март, когато на ТИР-паркинг в Русе двама украински шофьори се скарали, като последвала физическа саморазправа, вседствие на която 58-годишен украинец почина. 

За инцидента може да си припомните ТУК.

Младият мъж (чрез назначените преводач и защитник) поиска по-лека мярка с аргумента, че е действал при неизбежна отбрана, както и факта, че не е бил осъждан и не е имал никакви противообществени прояви.

Според прокурора, обвиняемият е съзнавал, че пострадалият е бил силно алкохолно повлиян, съзнавал е и неговата по-голяма възраст, както и това, че нанасянето на силен удар в уязвима част от човешкото тяло ще доведе до настъпването на тежки увреждания, включително прекъсване на жизнените функции.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Окръжен съд - Русе счете, че към този ранен етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършителят е осъществил състава на престъплението, за което е бил привлечен към наказателна отговорност.

Обстоятелствата, че лицето е чужд гражданин без адресна регистрация в България, както и тежестта на предвидената в закона санкция не по-малко от 10 години лишаване от свобода, водят до извод за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление.

Освен това, той е водач на товарен автомобил, многократно преминавал границите на различни държави, което указва, че очевидно разполага със знания, възможности и контакти за осъществяване на евентуално незаконно напускане територията на Р.България преди приключване на наказателния процес.

При евентуално обжалване на определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на извършителя, в Апелативния съд делото ще бъде разгледано на 16.03.2023 г. от 14 ч.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 10 Март 2023 14:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net