В Русенския университет показват изложба по случай 70 години дипломатически отношения между България и Китай

By 31 Октомври 2019 Прочетена 1023 пъти 0
Освен в централното фоайе на Ректората, част от материалите на изложбата са представени в топлата връзка към втори учебен корпус Освен в централното фоайе на Ректората, част от материалите на изложбата са представени в топлата връзка към втори учебен корпус снимка: КИС 13

Изложба "70 години дипломатически отношения между България и Китайската Народна Република" показват в Русенския университет.

Освен в централното фоайе на Ректората, част от материалите на изложбата са представени в топлата връзка към втори учебен корпус.

Фотосите са предоставени от китайското посолство и са част от инициативите на Учебна зала "Конфуций" в Русенския университет, каза при откриването на изложбата заместник-ректорът по международно сътрудничество проф. д-р Юлиана Попова.


Тя отбеляза още, че Русенският университет е сред малкото висши училища в България, извели партньорството с китайски университети като един от приоритетите в Стратегията за интернационализация на университета. В Русенския университет се организират безплатни курсове по китайски език за студенти и преподаватели.

В Русенския университет обучение на студенти по китайски език се осъществява от 2014 година, а от 2016 година функционира Учебна зала "Конфуций".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 31 Октомври 2019 17:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net