Вицепрезидентът в Русе: Държавата действа хаотично, трябва програма с нови мерки срещу COVID-19 /ВИДЕО/

By 20 Октомври 2020 Прочетена 2504 пъти 0

Държавата да изготви програма с нови мерки, заради разрастващата се епидемия с COVID 19 в страната.

За това призова в Русе вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея, всичко се прави на парче и хаотично, което може да доведе до ситуацията от пролетта, от която имаше много тежки последствия за финансите и икономиката на страната.

Аз наистина призовавам всичко в страната, които трябва да вземат решение - от Народното събрание през Министерски съвет, да си свършат работата този път, защото можем да бъдем изправени пред една много сериозна ситуация. Ако едно след друго започнат да се затварят институции, училища, университети, ще изпаднем пак в ситуацията от пролетта, която имаше наистина много тежки резултати и последствия.

категорична е Йотова


Вицепрезидентът заяви, че мерките в тази национална програма трябва да бъдат в две направления – за защита на българската икономика и на най-уязвимите хора.

Аз не смятам, че досега държавата подпомага бизнеса, така че той да работи. По-скоро в момента се раздават доста средства, след които няма икономически растеж. Не заработва икономиката, просто се раздават едни пари.

каза още вицепрезидентът

Според нея, всичко, което предлага правителството в момента са старите мерки, но със засилен контрол. Илияна Йотова е критична и по отношение на липсата на национална рамка за това как ще учат децата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Октомври 2020 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net