ВМРО събира предложения за промени в спорните текстове на ЗСУ /ВИДЕО/

By 15 Юни 2020 Прочетена 1480 пъти 0

Да се промени философията на Закона за социалните услуги.

За това настояват народните предтавители от "Обединени патриоти", заяви за Новините на телевизия КИС 13 заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. В момента провеждат дискусия в цялата страна, като целта е да съберат всички предложения и да ги оформят в цялостен проект за изменение и допълнение на Закона.

Нашето виждане е, че трябва да започне да се работи по Кодекс за социалните услуги, който да обедини материята, разпиляна в момента в 5 закона. Дотогава обаче трябва да се направят "кръпки", които променят на първо място философията на Закона, поставяйки семейството в центъра на подпомагането. Т.е ние не говорим за защита на детето само по себе си, говорим за подкрепа на детето и на семейството. В тази посока са нашите виждания.

обясни за КИС 13 Искрен Веселинов
РЕКЛАМА


Според Искрен Веселинов е добре Законът за социалните услуги да бъде отменен, но това щяло да създаде правен вакуум по отношение на неправителствените организации, които се занимават с хора с увреждания.

Предстоят протести в страната срещу Закона за социалните услуги с основно искане той да бъде отменен. Очаква се предизвикалите полемика текстове да влязат в сила от 1 юли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 15 Юни 2020 19:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net