ВИДЕО: Все още има вероятност Русе да получи държавните пари за асфалтиране на улици

By 13 Октомври 2022 Прочетена 884 пъти 0

Процедурата за получаване на средства от държавата за ремонт на улици след ВиК проекта в Русе не е приключила и проектите ще бъдат разглеждани на по-късен етап.

Това стана ясно от отговора на заместник-кмета на Русе Димитър Недев на въпроса защо градът липсва в списъка на Общините, на които ще бъде отпуснат необходимият финансов ресурс.

Припомняме, че по думите на регионалния министър Иван Шишков, около 30 общини, сред които и Русе, са отпаднали, тъй като не са представили необходимите документи. Затова на днешната сесия на местния парламент, която телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО, общинският съветник от "Демократична България" Деана Тонева отправи питане по темата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Кандидатстването по процедурата става чрез Националното сдружение на общините, откъдето са изпратили писмо до местната администрация, обясни заместник-кметът Димитър Недев. 
Община Русе също е изпратила писмо на НСОРБ, категоричен бе още Недев.

След като се оказва, че Русе е отпаднал от списъка, при положение, че е представена цялата изискана от Общината информация, преди една седмица заместник-кметът Димитър Недев успява да се срещне с министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 13 Октомври 2022 14:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net