Задържаха извършителя на криминалното престъпление в Ценово /ВИДЕО/

By 27 Май 2020 Прочетена 3030 пъти 0

Задържаха 36-годишен мъж с психично заболяване за изнасилване и обир на 75-годишна жена от село Ценово.

Това е станало с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Подробности съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев на брифинг пред сградата на Областната дирекция на МВР.

Престъплението бе извършено на 20 май около 23:00 часа. Мъжът, който бил облечен с тъмни дрехи и качулка на главата, е проникнал в пристройката към къщата и е развил бушона за осветлението. Докато е бил вътре, е светел с фенерче или с мобилния си телефон, което не е позволило жената да го види и разпознае в първоначалния момент.


След като преодоляла шока, съобщила на полицията, че е възможно извършителят на престъплението да е човек от селото, когото тя познава във връзка с посещения в дом, където се провеждат срещи на едно вероизповедание. Това е насочило разследващите към конкретния човек, който е бил задържан. При извършено разпознаване, 75-годишната жена го е посочила като извършител на престъплението.

Повдигнато му е обвинение от териториалното отделение в Бяла на Районната прокуратура в Русе. Назначен му е служебен защитник и е проведен разпит, по време на който обвиняемият фактически е признал действията, които са извършени по обвиненията за противозаконно влизане, изнасилване и грабеж. Единствено отричал да е упражнявал принуда, каза още Георги Георгиев.


Началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР в Русе - главен инспектор Петър Ванев, съобщи, че от разпита на мъжа станало ясно, че мотивът му за престъплението е бил единствено сексуален. Тъй като е освидетелстван с ТЕЛК за психично заболяване, е назначена съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да даде отговор дали може да носи наказателна отговорност. В зависимост от заключението, районната прокуратура ще внесе искане в районния съд в Бяла за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 36-годишния мъж.

Той не е осъждан и срещу него няма повдигнати обвинения по други дела.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Май 2020 16:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net